بهترین غذاهای مالزی
شکمگردی بخش مهمی از سفر به مالزی محسوب میشود. غذاهای این کشور معمولاً با ادویههایی آتشین طعم داده میشوند.
مالزی یک کشور چند جمعیتی است و شاید تنوع دستورهای پخت،نشاءت گرفته از همین امر باشد. آنچه که در همهی غذاهای مالزیایی به چشم میخورد، ترکیب جالب موادی است که در تهیه این غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه 10 غذای برتر این کشور را به شما معرفی میکنیم که حتماً باید در سفر خود امتحان کنید.
1. برگ موز
چتینادی، سبک آشپزی هندی است که از جنوب هند به مالزی آمده است و شما میتوانید این سبک غذایی را در مالزی امتحان کنید. اگر به غذاهای برنجی علاقهمند باشید بدون شک از چلو برگ موز (Banana Leaf) لذت خواهید برد. در این غذا برنج سفید به همراه برگ موز، مجموعهای از سبزیجات، گوشت یا ماهی زردچوبه زده شده، ترشی و پاپادوم سرو میشود. این غذا گاهی هم به همراه آبگوشت زردچوبه و بدون گوشت برای گیاهخواران پخته میشود زیرا در اصل به گیاهخواران هندی تعلق دارد.
2. ناسی داگانگ
ناسی داگانگ (Nasi Dagang) یکی دیگر از غذاهای خوشمزهی مالزیایی است که از برنج بخار پز شده در شیر نارگیل، زردچوبه و چند ترکیب دیگر نظیر ذرات سرخ شده نارگیل، جو، تخم مرغ آب پز و ترشی سبزیجات درست میشود. ناسی داگانگ یک صبحانه مشهور در مناطقی مانند «ترنگانو» (Terengganu) و «کلانتان» (Kelantan) است. مشهورترین نوع این غذا در منطقه ترنگانو از ناحیهای به نام «کامپونگ لدانگ» (Kampung Ladang) تهیه میشود.
3. باکوته
باکوته (Bakuteh) معادل چینی عبارت چای گوشت استخوان است که به بیان ساده با پختن گوشت دنده در آبگوشت سبزیجات و برخی از ادویهها (مانند باديان ختايى، دارچین، میخک، گیاهان عطری، دانه رازیانه و سیر) برای مدتی طولانی تهیه میشود؛ اگرچه که برخی از افراد آن را با ترکیباتی از قارچ و سبزیجات هم میپزند.
4. هوکین می
هوکین می (Hokkien Mee - یا همان رشته زرد سرخ شده چینی) طرفداران زیادی در شهر کوالالامپور دارد. این غذا درواقع ترکیبی از رشتههای ضخیم زرد رنگ است که به همراه گوشت، نان شیرینی، کلم، سرپاور و ادویه بر روی آتش ملایم پخته میشود. این غذا معمولاً قبل و بعد از شب گردیهای طولانی به عنوان شام و البته گاهی هم در طول روز میل میشود.
5. رشته سانگ هار
نودل سانگ هار (Sang Har) ترکیبی از میگوهای تازه رودخانهای است که به روش «آشپزی کانتونى» (Cantonese cuisine) در آبگوشت غلیظ تخم مرغ پخته میشود. ترکیب میگو با سس مایع تخم مرغ باعث میشود که این غذا طعمی واقعا شگفت انگیز را به خود بگیرد
6. ساتای
ساتای (Satay) به غذای یاکیتوری در ژاپن، شیش کباب در ترکیه، چوان در چین و سوساتی در آفریقای جنوبی شباهت دارد. گوشت کباب شده بر روی سیخ همیشه یک غذای ساده ولی بسیار خوشمزه بوده که خاطرات بسیاری را برای شما زنده میکند. رنگ این غذا به خاطره زردچوبه آن است. ساتای در کنار سس و یا آبگوشت بادام زمینی، پیاز و کیک برنجی میتواند یک وعده غذایی فراموش نشدنی را برای شما به ارمغان بیاورد. این غذا همه مواد غذایی مفید را در یک نسبت مناسب به شما میدهد
7. ناسی کندر
اگر که به غذاهای برنجی علاقمند هستید ناسی کندر (Nasi Kandar) غذای دیگری است که حتماً باید آن را امتحان کنید. ناسی کندر در شمال مالزی طرفداران زیادی دارد و در اصل از ایالت «پیانگ» (Penang) گرفته شده است. این غذا درواقع برنج بخارپز است که میتوان آن را به صورت ساده یا با کمی ادویه مانند زردچوبه به صورت تنهایی و یا به همراه گوشت مرغ، گوسفند، گوساله، ماهی، میگو و یا سرپاور و یا گیاهانی مانند کدو، بادمجان و یا بامیه سرو کرد
8. چارسیو رایس
چارسیو رایس (Charsiew Rice) یکی دیگر از غذاهای خوشمزه مالزی است که به صورت تکههای گوشت بدون استخوان به سیخ زده میشود و در ترکیب با محلولی از عسل، پودر پنج ادویه، سس سویا و سس هویزین پخته میشود؛ گاهی هم برای قهوهای کردن سطح روی این غذا از ترکیب ادویه و آب شکر استفاده میشود.
9. تانجانگ توالانگ
تانجانگ توالانگ (Tanjung Tualang) غذایی محبوب از ناحیه «پراک» (Perak) مالزی است که با میگوهای تازه رودخانهای پخته میشود. این غذا در واقع بهترین خوراکی قابل تهیه با جانوران سخت پوست دریایی است و تا حدی شهرت دارد که ساکنین کوالالامپور برای خوردن آن زحمت یک سفر 2 ساعته تا پراک را به جان میخرند. برای پختن این غذا، میگوی تازه را بعد از 5 دقیقه نگهداری در یخ با ادویههای مختلف سرخ میکنند و سپس در آب شیرین میگذارند تا مزهای شیرین به خود بگیرد.
10. ناسی لماک
ناسی لماک (Nasi Lemak) برنجی سفید است که در شیر نارگیل بخارپز و سپس در برگ موز پیچیده و سرو میشود. گاهی برای معطر کردن این غذا آن را در ترکیب با برگ پاندانوس و زنجبيل میپزند. ناسی لماک را با معمولاً با سس تند، تخم مرغ آب پز شده، تکههای خیار، بادام زمینی سرخ شده، گوشت مرغ، ترشی سبزیجات و گوشت گاو سرو میکنند.