خوراکی های مفید در سفر به ترکیه
از بورک و پیده تا باقلوا و سیمیت و کنافه، غذاهای ترکی، هر سلیقهای رو پوشش میدن. اگه به ترکیه سفر کردید، حتما سعی کنید از این لیستی که ما از غذاهای ترکی تهیه کردیم، امتحان کنید.
۱- مِنِمن (Menemen)
منمن یک غذای ترکیست که با تخممرغ، پیاز، گوجهفرنگی، فلفلسبز و ادویه درست میشه؛ یه چیزی شبیه املت خودمونه و در ترکیه هم بیشتر بهعنوان صبحانه و با نون خورده میشه.
- 2- لِبلِبی (Leblebi)
لبلبی درواقع غذا نیست؛ بلکه یکی از انواع تنقلات خیابونی ترکیه هست که با بودادن نخود درست میشه. برای درست کردن لبلبی، نخود رو یا بهصورت ساده بو میدن یا با نمک و ادویهجات مختلف و یا حتی دراژه شیرین میپوشونند.
۳- سیمیت (Simit)
سیمیت یک جور نون حلقهای هست که روش با کنجد پوشونده شده. این نون برشته و کمی سفت، یک خوردنی خیابونی محبوب در میان ترکهاست. گاریهای سیمیتفروش همهجا بهچشم میخورن. بعضی از سیمیت فروشها ابتکار عمل به خرج میدن و علاوه بر سیمیت ساده، ساندویچ سیمیت و نوتلا یا ساندویچ کالباس با سیمیت هم به مشتریها میدهند.
۴- بشقاب مزه (Meze Platters)
این یک نوع پیشغذاست که شامل مقادیر کم از خوردنیهای مختلف مثل ماست، سالاد، سس، پنیر و غیره میشه. این پیشغذا رو در بیشتر رستورانهای ترکی میتونین سفارش بدین.
۵- بورِک (Börek)
بورک از پرکردن خمیر فیلو (یا یوفکا) با مواد مختلف درست میشه و در سرتاسر ترکیه محبوبیت داره. بسته به منطقه ترکیه و مواد میانی مختلفی که استفاده میشه، انواع بورک رو میتونین امتحان کنین.
۶- پیده (Pide)
این غذا با یک خمیر قایق-شکل درست میشه که توی تنور آجری یا سنگی پخته میشه. داخل خمیر، مثل پیتزا، مواد مختلفی از جمله پنیر، پیاز، فلفل، گوجهفرنگی، تخممرغ، قارچ، گوشت چرخشده یا جعفری ریخته میشه
۷- دلمه صدف (Midye Dolma)
این دلمههای خوشمزه، یک جور غذای خیابونی در ترکیه بهحساب میآن. برای پخت این غذا، ترکیبی از برنج، سبزیجات معطر، چلغوز، کشمش و مواد دیگه با هم ترکیب میشن و بعد در صدف چپانده میشن تا به همراه صدف بپزن.
8- لَهمجون (Lahmacun)
قیافه این غذا شبیه پیتزاست، ولی در واقع یک نون نازکه که روش گوشت چرخشده، سبزی، پیاز، گوجهفرنگی و جعفری ریخته میشه. برای خوردنش باید لهمجون رو رول کرده و میل کنید.